Basshunter fan site.. [ Minden ami Basshunter ] Bass Paparazzi
{ Information }

Név: BH Team
Szerkesztő: LOLiw
Nyitva: 08.06.06
Oldal költözés: 09.07.15
Foglalkozás: Basshunter

Böngésző: Mozilla 
Felbontás:Most mindegyikben.

Jonas nem tudni hol van.
Köv.esemény: Itt  !
Legújabb munka: Saturday
Oldal állapota: ÁTALAKÍTÁS alatt!

 
 
{ BH Team }

 

{ Basshunter Jonas Erik Altberg }
Svédország Sverige }
{ Bass Generation }
{ Események Schedule }
{ Vendégkönyv Guestbook }
Hírek,cikkek }
Hirdess }
Videók Videos }
Főoldal Back }


{ Nagy Chat }


 

 

 

 

 

 

{ Elitek }


{ Ne jelizz, így is zárnak a cseréseim :S hamarosan megszűnik. }

Christy Dave Bia
Puding Titi Analía
Nitha & GerA Niki  
   
     

 

 

 

 
{ Ajánló }

 DJ Ivan Flash & DJ Davis ft The Rasmus - In The Shadows

 
 
{ Bejelentkezés }
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

 

 

 
{ Svédország   Sverige }

Svédországról, amiket érdemes tudni. A rövid tagolások, a házi dolgozatom összefoglalója, melyet lentebb teljes egészében megtekinthettek. Főképp onnan írtam ki ide a dolgokat, csak rövidebben, érthetőbben. A városokról képett, és még egyéb érdekességeket pl. a svéd himnuszt - svédül és magyarul is . a házi dolgozatomban találjátok.

- Saját "project" Svédországról, ( házi dolgozat )

Svédországhoz kapcsolódó linkek:

BH - Svédország gondolata Budapestről

Alapok:

- Svéd zászló
Fájl:Flag of Sweden.svg

- Fővárosa, nagyobb városai
Stockholm, 1419-től Svédország fővárosa. Népesség: 818,603
2
Göteborg Népesség: 500,181 3
Malmö
Népesség: 276,244 4

- Stockholm
Svédország legnagyobb és egyben fővárosa. 2004-ben 761 721 lelket számoltak össze, míg a külvárosokkal együtt: 1 695 946. Stockholm 14 szigetre épült, 54 híd köti össze a várost.

- Statisztikák, számadatok
Svédo. t
erülete :450 000 négyzetkm. Nugyta-Európa 3. legnyagobb országa.
Lakosainak száma: kb. 9 millió
Erdő: 53%
Hegyvidék: 17%
Megművelt terület: 8%
Tavak, folyók: 9%
Várható élettartam: férfiak:77 év, nők: 82
Vallás: 82% evangélikus

- Hivatalos nyelv
Svéd természetesen - hivatalosan csak 2009 július 1-től-, de emellett szinte minden svéd tud angolul, és  a szomszédos országok nyelvein. Ezeken kívül még:számi, lapp, jiddis, meänkilei ( tornedalen-i finn ) - mind hasonlít a svéd nyelvre illetve a szomszédos országok nyelveire, de szinte mindenhol megérik különböző nyelveken is egymást, ennyire hasonló. A svéd nyelvet Finnországban is hivatalosnak mondták ki.

- Éghajlata
Svédország legészakibb, sarkkörön túlra nyúló részén télen nem kell fel a nap, míg nyáron 24 órában fényesség van. . Általánosságban Svédország nagy részén télen 1 órára max. 2 órát süt a nap, nyáron 16 órákat is. Januárban 0°C és -16°C között van a hőmérséklet. Júliusban +16-18°C fok van Svédo. délebbi részein, de hegyes tájain ilyenkor is +10°C alatt van a hőmérséklet.

- Gazdasága
Svédország nagyon fejlett,gazdag ország. Ézsak-Európa legfejlettebb országa, a Világggazdasági Fórum 2009-2010-es listája szerint a világon a 4. legversenyképesebb ország. Főképp csúcstechnológiával, kereskedelemmel, szolgáltatásokkal rendelkezik/foglalkozik.

- Mezőgazdasága
Előnytelen terepviszonyok ellenére is fejlett. Legfontosabb ágazata a szarvasmarha tenyésztés, hús-és tej-gazdálkodás. Délebben és a középső területeken őszi búzát, zabot, cukorrépát, burgonyát termesztenek.

- Természeti adottságai
Kiváló vasérc bányászata van, mely nagyon híres, az egyik legjobb minőségű a világon. Fa ipara is népszerű a sok fenyő és lombhullató fának köszönhetően. Folyóit hatékonyan felhasználja,értékesíti.

- Ipara
Főképp a déli részén fekvő nagyobb városokban vannak az ipari központjai. Hagyományos ágazatai közé tartozik a vaskohászat, ( a világ legjobb minőségű acéljait termeli ), faipar, ( világhírű ágazata a gyufagyártás, és egyike a legnagyobb papírgyártásnak ). Gépipar, hajók-gépkocsik - itt hasznosítják az acélt -.

- Sportok
Svédországból indult ki az a tornarendszer, amely a mai egész tornaoktatás alapját teszi ki, ( 1. Svéd torna ) még ma is nemzeti tömegsport. Az atlétika is fontos szerepet játszik Svédo.-ban, Európa legjobbajai közé tartoznak. Az úszás többszörös világrekorderei is svédek, Borg fivérek és Trolie. Öttusában is 5 olimpiai bajnokságot nyertek a svéd versenyzők. Birkozói, céllövői mindenkor a világ legjobbjai közé tartoztak. A teszi is igen népszerű sport, Gusztáv király tette népszerűvé aki maga is kiváló versenyjátékos. Svédország a 101 győzelmével a 4. helyet foglalja el  az olimpiai ranglistán.

 

- Saját "project" Svédországról, ( házi dolgozat )


 

 


 

The translater is not perfect,
It can't translate the slangs and
the abbreviations.
A fordító nem tökéletes,
a szlengeket és rövidítéseket
nem tudja lefordítani.

http://www.kop-suli.hu/upload/logo/97_493d87e76e0da_angol_z_szl_.jpg  http://svedorszag.ittvoltam.hu/i/flag/111a.jpg

 
 
 
 


 

 

 

 

Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG